CIMB Group Holdings Berhad3308 views

CIMB Group Holdings Berhad

CIMB Group Holdings Berhad merupakan penyedia perkhidmatan kewangan kedua terbesar di Malaysia dan salah satu kumpulan perbankan universal terkemuka ASEAN. Ia menawarkan perbankan pengguna, perbankan pelaburan, perbankan Islam, pengurusan aset dan produk dan perkhidmatan insurans. Yang beribu pejabat di Kuala Lumpur, Kumpulan kini hadir di lapan daripada 10 negara ASEAN (Malaysia, Indonesia, Singapura, Thailand, Kemboja, Brunei, Vietnam dan Myanmar). Beyond ASEAN, Kumpulan mempunyai pasaran di China, Hong Kong, Bahrain, India, Sri Lanka, Australia, Taiwan, Korea, Amerika Syarikat dan UK.  

CIMB mempunyai rangkaian cawangan runcit yang paling luas di ASEAN. Lebih daripada 1,000 cawangan. cabang perbankan pelaburan Kumpulan CIMB juga merupakan salah satu daripada bank-bank pelaburan berpangkalan Pacific-Asia terbesar, menawarkan kalangan liputan penyelidikan yang paling komprehensif lebih daripada 1,000 saham di rantau ini. CIMB Group beroperasi perniagaannya melalui tiga entiti jenama utama iaitu CIMB Bank, CIMB Investment Bank dan CIMB Islamic. CIMB juga merupakan pemegang saham 96.9% daripada Bank CIMB Niaga di Indonesia. Dan 93.7% pemegang saham CIMB Thai di Thailand.  CIMB Group disenaraikan di Bursa Malaysia melalui CIMB Group Holdings Berhad. Ia mempunyai permodalan pasaran kira-kira RM58.9 bilion pada 31 Disember 2013. Kumpulan mempunyai lebih 40,000 pekerja di 17 pasaran global.

CIMB Group Holdings Berhad

Di CIMB Group kami percaya pandangan jauh adalah kunci kepada potensi membuka kunci. Seperti yang kita melanjutkan ke perbankan universal untuk merangkumi semua bidang perkhidmatan kewangan, kami mencari individu yang dahagakan cabaran, latar belakang pendidikan yang kukuh dan keupayaan cemerlang. Well bulat, orang multi berdisiplin dengan kecerdasan yang tinggi, tenaga dan integriti adalah dialu-alukan untuk menjadi sebahagian daripada pemikiran ke hadapan ini dan organisasi bergerak pantas.

Hubungi

Sila klik  https://www.cimb.com

About Us

JK
Portal Panduan dan Informasi Jawatan Kosong Terkini Kerajaan SPA8i Dan Swasta di Malaysia

Archives