Indah Water Sdn Bhd3274 views

Indah Water Sdn Bhd

 Indah Water Sdn Bhd sebuah syarikat yang dimiliki oleh Menteri Kewangan Diperbadankan, adalah syarikat pembetungan nasional yang telah diamanahkan dengan tugas untuk membangunkan dan mengekalkan sistem pembetungan yang moden dan efisien untuk semua rakyat Malaysia. Pada tahun 1994, Kerajaan Persekutuan telah menganugerahkan syarikat konsesi bagi perkhidmatan pembetungan di seluruh negara yang sebelum itu, adalah di bawah tanggungjawab pihak berkuasa tempatan. Sejak itu, Indah Water telah mengambil alih perkhidmatan pembetungan di semua kawasan. Namun kawasan yang terkecuali ialah di negeri Kelantan, Sabah, Sarawak, Majlis Bandaraya Johor Bahru dan Majlis Perbandaran Pasir Gudang. Sistem pembetungan yang moden dan efisien adalah penting untuk negara. Ini bagi memastikan air sisa yang dirawat sebelum dilepaskan ke dalam sungai kita. Ini akan membantu memelihara sumber air negara, melindungi kesihatan awam dan menyediakan persekitaran yang lebih bersih dan selamat.

Sebagai bukti kesungguhan kerajaan dalam memastikan sistem pembetungan yang betul dan cekap akan berjaya dilaksanakan dan dikekalkan. Pada Jun 2000, kerajaan melalui Menteri Kewangan Diperbadankan telah mengambil alih semua ekuiti dalam Indah Water dari swasta sebelum ini pemilik. Indah Water kini kedudukan yang baik untuk memikul tugas penting. Tugas itu ialah memastikan rakyat Malaysia hari ini dan pada masa akan datang akan dapat menikmati persekitaran yang bersih dan sihat melalui sistem pembetungan yang teratur dan diselenggarakan dengan baik.

 Indah Water Sdn Bhd

Visi

Ke arah syarikat pembentungan yang unggul , efisien dan mesra alam

Misi

Berkomitmen tinggi menyediakan perkhidmatan pembentungan yang efisien kepada semua pelanggan ke arah alam sekitar yang mesra dan lestari

Hubungi

Sila klik disini  https://www.iwk.com.my

About Us

JK
Portal Panduan dan Informasi Jawatan Kosong Terkini Kerajaan SPA8i Dan Swasta di Malaysia

Archives