Deskripsi Tugas Pembantu Makmal Filem Gred C19

Senarai Tugas Pembantu Makmal Filem Gred C19 SPA Serta Gaji. Jika anda berkelulusan pada peringkat SPM/ SVM/ SKM dan Sijil, jawatan Pembantu Makmal Filem Gred C19 mungkin sesuai untuk anda. Berikut dikongsikan Deskripsi Tugas Pembantu Makmal Filem Gred C19 termasuk jadual gaji minimum dan maksimum beserta syarat lantikan dan kelayakan.

Kepada yang berkeinginan untuk memenuhi kekosongan jawatan kerajaan sebagai Pembantu Makmal Filem Gred C19 ini, mereka perlu membuat pendaftaran pekerjaan melalui Borang SPA8i di Portal SPA secara atas talian atau online. Bagi yang berminat, usah berlengah lagi dan bertindak dengan segera.

Deskripsi Tugas Pembantu Makmal Filem Gred C19

Deskripsi Tugas Pembantu Makmal Filem Gred C19 SPA Online

Antara tanggungjawab Pembantu Makmal Filem Gred C19 adalah seperti berikut:

 • Bertugas untuk berkhidmat kepada Penolong Pegawai Makmal Filem. Antara tugas yang dilakukan adalah melaksanakan kerja-kerja memastikan bekalan kimia mencukupi, membancuh kimia bagi proses filem serta menjalankan analisis kimia, melakukan dan membersihkan mesin-mesin dan peralatan yang digunakan.

Kumpulan : Pelaksana
Kementerian/ Jabatan : Pelbagai Kementerian atau Jabatan

Jadual Gaji Pembantu Maklmal Filem Gred C19

Jadual gaji minimum dan maksimum serta kadar kenaikan gaji tahunan seorang Pembantu Maklmal Filem Gred C19 adalah seperti di bawah.

 • GAJI MINIMUM : RM 1,357.00
 • GAJI MAKSIMUM : RM 4,008.00
 • KADAR PENINGKATAN GAJI SETIAP TAHUN : RM 100.00

Syarat Lantikan

Berikut merupakan syarat lantikan serta kelayakan bagi jawatan Pembantu Makmal Filem Gred C19.

 • Calon untuk lantikan mestilah mempunyai kelayakan seperti di bawah:
  • Mempunyai kewarganegaraan Malaysia;
  • Mencapai umur 18 tahun atau lebih pada tarikh tutup iklan jawatan; dan
   • Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) atau kelayakan yang diiktiraf oleh Kerajaan atau yang setaraf dengannya. Juga memperoleh Kepujian dalam mata pelajaran Matematik atau mana-mana satu mata pelajaran sains pada peringkat peperiksaan tersebut.
    (Gaji awal bermula pada Gred C19 iaitu RM1,357.00); atau
   • Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) atau mana-mana kelayakan yang diiktiraf oleh Kerajaan atau yang setaraf dengannya dan Sijil Kemahiran Malaysia (SKM) Tahap Dua dalam bidang berkenaan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.
    (Gaji awal bermula pada Gred C19 iaitu RM1,413.40); atau
   • Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) atau kelayakan yang diiktiraf oleh Kerajaan atau yang setaraf dengannya dan Sijil Kemahiran Malaysia (SKM) Tahap Tiga dalam bidang berkenaan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.
    (Gaji awal bermula pada Gred C19 iaitu RM1,469.80).
 • Calon untuk lantikan perlulah memperoleh Kepujian (tidak kurang daripada Gred C) dalam mata pelajaran Bahasa Melayu pada tahap Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) atau Sijil Vokasional Malaysia (SVM) atau kelulusan yang diiktiraf oleh Kerajaan dan yang setaraf dengannya.

Sumber: SPA

Semoga perkongsian Deskripsi Tugas Pembantu Makmal Filem ini dapat membantu para pemohon. Selamat memohon dan semoga rezeki berpihak kepada anda.

Leave your thoughts

Jawatan Kosong Terkini

Permohonan Jawatan Kosong Permohonan Jawatan Pembantu Perawatan Kesihatan Lepasan SRP/ PMR/ PT3. Perhatian buat lulusan SRP/ PMR/ PT3 yang sedang mencari kerja kosong di sektor perkhidmatan awam (SPA). Menerusi makluman Portal Rasmi SPA. Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA)
Permohonan Jawatan Kosong Pembantu Tadbir (Kewangan) Lepasan SPM/ SVM/ SLM. Panduan buat mereka yang sedang mencari kerja kosong di sektor perkhidmatan awam (SPA). Berita baik buat pencari kerja lulusan SPM/ SVM/ SKM melalui makluman Portal
Permohonan Jawatan Kosong Pembantu Tadbir (Perkeranian/ Operasi) Lepasan SPM/ SVM/ SLM. Perhatian buat mereka yang sedang mencari kerja kosong di sektor perkhidmatan awam (SPA). Berita baik buat pencari kerja lulusan SPM/ SVM/ SKM melalui makluman
Permohonan Jawatan Kosong Pembantu Operasi Lepasan SRP/ PMR/ PT3. Sedang mencari kerja kosong di sektor perkhidmatan awam (SPA). Berita baik buat pencari kerja lulusan SRP/ PMR/ PT3 melalui makluman Portal Rasmi SPA. Suruhanjaya Perkhidmatan Awam
Permohonan Jawatan Kosong Jabatan Imigresen Malaysia. Berita baik buat pencari kerja lulusan SPM melalui makluman Portal Rasmi SPA. Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) akan melaksanakan urusan pengisian jawatan kosong di Jabatan Imigresen Malaysia sehingga tarikh tutup
Permohonan Jawatan Kosong SPA Terkini Mac 2018. Berita baik buat pencari kerja lulusan SPM melalui makluman Portal Rasmi SPA. Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) akan melaksanakan urusan pengisian jawatan kosong di Jabatan Kimia Malaysia sehingga tarikh
Jawatan Kosong DBKL (Dewan Bandaraya Kuala Lumpur). Berita baik buat rakyat Malaysia yang sedang mencari pekerjaan. Dewan Bandaraya Kuala Lumpur dengan ini mempelawa warga Malaysia yang berkelayakan dan berminat serta berumur tidak kurang daripada 18 tahun pada

About Us

JK
Portal Jawatan Kosong Terkini Kerajaan Dan Swasta

Archives

error: Content is protected !!